Ruud van den Broek

Ruud van den Broek docent Scolea

 info@scolea.nl

Ruud van den Broek

Re-integratiespecialist | Arbeidsdeskundige | HR adviseur

Hoe zou je jouw werk(zaamheden) omschrijven?

Ik ben oprichter van bemiddelings- en adviesbureau Andersz. En ik ben ruim 25 jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling en heb me in die jaren gespecialiseerd in spoor-2 re-integratie en (complexe) verzuimvraagstukken. Daarnaast ben ik werkzaam als zelfstandig HR-adviseur, docent en als arbeidsdeskundige.

Hou zag jouw ontwikkelpad eruit?

De HBO opleiding Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid leverde me een professionele human resource management basis op. Het ‘vak’ heb ik vervolgens geleerd bij de (voormalige) arbeidsbureaus waarna ik in 2000 de overstap maakte naar de private bemiddelingssector. Daar heb ik 14 jaar bij een van de grootste re-integratiebedrijven gewerkt, waarvan de laatste 7 jaar als eindverantwoordelijke voor de private re-integratie- en outplacement sector. Vanwege mijn voorkeur voor een kleinschaliger aanpak heb ik uiteindelijk in 2014 Andersz opgericht.

Hoe ben je bij Scolea betrokken geraakt?

Ik ben vanaf de start van Scolea werkzaam als docent voor de opleiding tot Arbeidsdeskundige. Daarnaast ben ik bij Scolea betrokken als docent voor de opleiding tot Re-integratie specialist en ben ik bij deze opleiding tevens examinator.

Scolea past me zo goed, omdat er veel vanuit de praktijk wordt gewerkt in de opleidingen, en niet alleen vanuit de theorie.

Wat is jouw visie op het vak?

Mijn visie is dat er voor iedereen kansen op de arbeidsmarkt zijn. Ik ga daarbij uit van talenten en niet van beperkingen. Ik kijk anders aan tegen mogelijkheden van mensen en volg geen gebaande paden.

Ik wil mijn werk met passie en betrokkenheid doen. Waarbij ik mijn visie en ruime expertise op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement en arbeidsdeskundige vraagstukken kan omzetten naar een dienstverlening die Andersz is dan anders.

Lees meer over Ruud’s visie: ‘Het vak als re-integatiespecialist professionaliseren, zo doen we dat!’

Expertises

  1. Re-integratie
  2. Creatieve oplossingen vinden
  3. Loopbaanbegeleiding
  4. Outplacement
  5. Arbeidsdeskundige vraagstukken

Trainingen en opleidingen