Marjel Dijk

Marjel Dijk docent Scolea

 info@scolea.nl |  06 222 029 50

Marjel Dijk

Expert duurzame inzetbaarheid / Docent / Trainer / Coach / Arbeidsdeskundige

Hoe zou je jouw werkzaamheden beschrijven?

Mijn werk als docent van Scolea is altijd interactief en daardoor voor studenten en voor mijzelf interessant en afwisselend. Het samen ontdekken en doen, is leerzaam en leuk.

Als docent aan de opleiding tot Re-integratiespecialist geef ik module 8 over de arbeidsmarkt. Deze module is altijd weer anders, ik behandel de actualiteit en geef een scan van de arbeidsmarkt. En ik stel vragen, zoals: wat is jouw arbeidsmarkt en is deze gelijk aan die van jouw studiemaatje aan de linkerkant van het scherm of van de tafel? Waarom is het inzicht hebben in de arbeidsmarkt belangrijk voor een re-integratiespecialist? Wat kan je en wat moet je ermee?

We onderzoeken samen waar je betrouwbare informatie vandaan haalt en waar je rekening mee houdt, zodat je iedere kandidaat concreet kunt adviseren over zijn/ haar arbeidsmarktwaarde en arbeidsmarktkansen?

Daarnaast geef ik module 17 over de inzet van testen en tooling, zoals de beroepentest. Hier richt ik me op de instrumenten en de vraag of je een toolbox inzet en zo ja, welke dan. Dat vraagt van mij om continu de ontwikkelingen op de markt te onderzoeken naar nieuwe en betere tools om het advieswerk beter, sneller en toegankelijker te maken. Ik zoom in op de inzet van ‘gamification’ of testen op basis van een skills-/talentenpaspoort. Het inzetten van skills, talenten en het bieden van inzicht in persoonlijke kwaliteiten, kennis en karakter biedt meer mogelijkheden om cliënten te motiveren, bewuste keuzes te maken en vlot te plaatsen.

Wat zijn jouw sterke kanten volgens anderen?

Coachen | improviseren en dealen met wat zich voordoet | in begeleiding cliënten bewust maken, keuzes bieden en aanzetten tot doen | positivo met humor | gek op werk, organisaties en mensen.

Waar streef je naar in je werk?

Met mijn lessen wil ik bijdragen aan een dynamisch vak en vak volwassen RIS collega’s. En als docent bij Scolea wil ik studenten inspireren om tot treffende oplossingen en mogelijkheden te komen, zodat zieke medewerkers door dit advies gemotiveerd zijn om passend werk te gaan zoeken en aanvaarden.

Wat is jouw visie?

Met stilzitten en hetzelfde doen kom je niet in beweging en word je niet zichtbaar en aantrekkelijk voor werkgevers. Dus kom in beweging en maak het verschil vanuit jouw unieke kwaliteiten. Wanneer je als verzuimprofessional de medewerker evenals de klant centraal stelt, voorkom je verzuim.

Van repressie / re-integratie naar preventie en continu verbeteren om duurzaam van waarde te zijn en blijven. Begin eerder met signaleren en reageren voordat verzuim langdurig wordt. Zet in op het continu verbeteren van kwaliteiten en resultaten van medewerkers en pas direct het werk aan op veranderende performance. Dat past binnen een wendbare dynamische hybride organisatie en past bij een wendbare, dynamische hybride werkhouding van medewerkers.

Wat maakt dat Scolea bij jou past?

Scolea werkt iteratief en past zich aan op de suggesties van studenten, van de markt en advies van docenten. Daardoor ben je als docent de expert en draag je mede verantwoordelijkheid voor een opleiding met inhoud en slagkracht.

‘Leven is het meervoud van lef! En wat er niet aan komt hoeft er niet af ( het slankie beleid).’

Expertises

  1. Arbeidsdeskundige
  2. Re-integratie specialist
  3. Duurzame inzetbaarheid
  4. Burn-out en stresspreventie
  5. Coaching op purpose & totaal welzijn.

Trainingen en opleidingen