Hermine Horstman

Hermine Horstman docent Scolea

 info@scolea.nl

Hermine Horstman

Trainer / Coach

Hoe zou je jouw werk(zaamheden) omschrijven?

Ik ben trainer/coach van beroep.

Wat zijn jouw expertises? Wat zijn jouw sterke kanten volgens anderen?

Ik ben gespecialiseerd in een aantal vakgebieden, namelijk zakelijke dienstverlening, zorg en de automotive industrie. Binnen deze vakgebieden geef ik trainingen gericht op het beter laten functioneren van mensen op hun werkplek.

Dit zijn met name trainingen op het gebied van communicatievaardigheden. Het betreft bijvoorbeeld trainingen voor managers, sales mensen en mensen werkzaam binnen re-integratie. Het gaat om vaardigheden die mensen nodig hebben om de mensen waar zij zakelijk mee te maken hebben in beweging te krijgen.

Ik geef mensen handvatten om verbinding te maken met anderen. En vervolgens te laten inzien dat je door die verbinding mensen te kunnen beïnvloeden. De trainingen zijn zeer praktisch van aard en hebben een grote herkenbaarheid met de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Beschrijf kort een (werk)situatie waarna je het gevoel hebt dat je van je werk houdt.

De meeste mensen komen in de training met een gezonde dosis spanning. Ik vind het fantastisch wanneer ze na afloop van de training naar huis gaan met een positief gevoel, dat ze meer grip hebben op hun dagelijkse werksituaties en dat ze inzien dat eigen gedrag, gedrag oproept bij de ander.

Waar streef je naar in je werk? En als docent bij Scolea? Wat is jouw visie?

Ik streef ernaar om in mijn trainingen een ontspannen sfeer te realiseren. Dat doe ik met humor en door mensen veel te laten oefenen. In een dergelijke omgeving zie je dat mensen veel meer bereid zijn om te leren, feedback ter harte te nemen om oud gedrag in te ruilen voor nieuwe inzichten.

Wat maakt dat Scolea bij jou past?

Scolea streeft naar het creëren van beweging. Het in beweging krijgen van mensen in hun vaak vastzittende situaties en dat is precies waar ik voor ga.

Socrates: Laat degene die de wereld in beweging wil zetten eerst zelf in actie komen.

Expertises

  1. Mensen in beweging krijgen;
  2. Inzicht geven in het eigen gedrag;
  3. Handvatten geven om te verbinden.