Hans van den Berg

Wie zijn wij

Hans van den Berg

Bedrijfskundig troubadour | Veranderkundige | Ondernemer

Ik ben docent bedrijfskundige en organisatiekundige aspecten van het arbeidskundige vak. Ik doceer gesprekstechnieken, ben assessor en coach van studenten. Daarnaast ondersteun ik het management en aandeelhouders van Scolea in bedrijfskundige aspecten.

Wat zijn jouw expertises? Wat zijn jouw sterke kanten volgens anderen?

Cultuuraspecten van organisaties, organisatiestructuren, bedrijfsvoering, onderhandelings- en gesprekstechnieken, leiderschap, juridische aspecten (arbeidsrecht).

Beschrijf kort een (werk)situatie waarna je het gevoel hebt dat je van je werk houdt.

Het bij elkaar brengen van mensen die rond een organisatie/bedrijf uit elkaar gegroeid zijn en weer perspectief zien in een gezamenlijke toekomst. En dat mijn inbreng vooral het brengen van rust, respect en het inzien van andermans belangen is geweest. De kunst van de rust en de stilte.

Waar streef je naar in je werk? En als docent bij Scolea? Wat is jouw visie?

Het “boosten” van de eigen ontwikkeling van de studenten, inspireren tot leren, organisaties laten groeien vooral wanneer de individuele medewerker elke dag beter wordt. Visie: Optimale klantgerichtheid en dienstbaarheid.

Wat maakt dat Scolea bij jou past?

Het begrip reisbegeleider past erg goed, het gaat niet om het prediken van de waarheid, maar dat je samen op zoek gaat naar beter…

Luister vooral naar wat er niet wordt gezegd …

Opleidingen en trainingen van Hans van den Berg:

  • Master of Changemanagement;
  • Algemene en bedrijfseconomie.