Beroepsopleidingen voor verzekeraars

Binnen een verzekeringsbedrijf zijn dagelijks Arbeidsdeskundigen, Casemanagers en Verzuimspecialisten actief bezig met verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. De Arbeidsdeskundige beoordeelt en begeleidt trajecten die voortkomen uit individuele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, verzuimverzekeringen en WGA- en WIA producten. De Casemanager of de verzuimspecialist voert van binnenuit de regie op het gehele proces van verzuimbegeleiding.

Schadelastbeheersing

Niet meer het bewaken van het claimproces maar deskundig inspelen op complexe situaties wordt hierin steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor de Arbeidsdeskundigen, Verzekeringsarts maar ook voor de overige betrokkenen zoals de claimbehandelaars, Casemanagers en/of verzuimspecialisten. Schadelastbeheersing is voor verzekeraars steeds meer maatwerk, waarin de eisen die gesteld worden aan het beroep in relatie tot de belastbaarheid van de arbeidsongeschikte werknemer of ondernemer centraal staan.

Scolea heeft beroepsopleidingen en trainingen al deze betrokkenen ontwikkeld en samengesteld met specialisten waarbij dit maatwerk centraal staat. Zo ben je in staat om een betere sturing te geven aan het claimproces en kun je met grotere deskundigheid te toezien op een goede afhandeling door externe partijen.

Werken voor een verzekeraar

Wil je graag aan de slag voor een verzekeraar, ga je ermee óf werk je al voor een verzekeraar? Met een opleiding van Scolea word je gecertificeerd tot specialist, kun je maatwerk leveren en ben je op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving die voor jouw taak belangrijk zijn.

Bekijk onze opleidingen en trainingen:

scolea-opleidingen

scolea-trainingen