WGA-training

hr-functionarissen

WGA-training: Maak je organisatie WGA-proof

Ontdek slimme keuzes en beperk je WGA-kosten

De regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) gaat op de schop. De werkgever is vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor alle werknemers – zowel vast als flexibel – bij ziekte. Dit betekent dat elke organisatie moet nadenken over het slim afdekken van de risico’s.

Per 1 januari 2017 worden de WGA-vast en de WGA-flex tot één financieringsregeling samengevoegd. Eén van de veranderingen gaat in op de keuze tussen het publiek afdekken van ziekterisico’s van personeel bij UWV, of deze privaat te verzekeren. Wil je exact weten waar je aan moet voldoen?

Laat je in één dag bijpraten over de wijzigingen in de WGA-wetgeving en financiële gevolgen en consequenties van deze veranderingen.  

Vraag vandaag nog een incompany offerte aan voor deze ééndaagse WGA-training!

Voor wie?

Wil je deze WGA-training van Scolea geschikt laten maken voor jouw team? Dat kan, dit programma wordt op maat gegeven voor teamontwikkeling.

De training is zeer geschikt voor directeuren/eigenaren, HR en P&O professionals, Arbeidsdeskundigen, Casemanagers en ieder (een ieder of iedereen) die zich bezig houdt met het personeel binnen het bedrijf.

Zo is direct je hele team op de hoogte van dezelfde kennis en wetgeving. Bepaal zelf het moment, de locatie en de duur. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat van Scolea en accreditatiepunten.   

Programma incompany (voorstel)

De volgende onderdelen worden behandeld:

  • Historisch perspectief
  • De wijzigingen als gevolg van BeZaVa (2013)
  • De wijzigingen als gevolg van Wet verbetering hybride markt (2016)
  • De keuzes en financiële gevolgen
  • De reactie van verzekeraars; grip op de (flex-)schadelast. Maar hoe?
  • Gedwongen verzekeringspakketten; zit je daar op te wachten?
  • Terug naar UWV als optie?
  • En als er sprake is van eigenrisicodragen ZW, hoe dan in te richten?

Aanvragen WGA-training incompany

Vertel ons over de uitdagingen waarmee jullie te maken hebben. Vraag vrijblijvend een voorstel aan en laat je team verrassen door jullie programma. Na de offerte aanvraag van de WGA-training nemen wij telefonisch contact met je op om je van extra informatie te voorzien.