Arbeidsparticipatie, re-integratie en verzuim trainingen

Scolea is dé opleider voor professionals die verantwoordelijk zijn voor verzuim, arbeidsparticipatie en re-integratie binnen bedrijven, verzekeraars, arbodiensten, re-integratiebedrijven, UWV en gemeenten. Versterk jezelf, jouw team of bedrijf op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim én re-integratie met onze trainingen.

Bekijk onze agenda met nascholing & trainingen

Agenda met nascholing en trainingen van Scolea en Enwkest

Scolea houd je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verzuim, arbeidsparticipatie en re-integratie. Daarom organiseren we samen met onze partner Enkwest diverse nascholingen en trainingen.

In de agenda vind je onze trainingen tot de zomerperiode. De meeste trainingen vinden in het najaar opnieuw plaats. Ons trainingsaanbod is continue in ontwikkeling en wordt regelmatig aangevuld. De trainingslocaties zijn: Nieuwegein, Amersfoort en Apeldoorn.

>> Wil je je meteen inschrijven? Dat kan via dit inschrijfformulier.

Training Belasting en Belastbaarheid

Wil je een hele dag praktisch bezig zijn met het vormen van een oordeel over iemands (on)geschiktheid op basis van een FML, IZL, AML of IZP? Heb je regelmatig te maken met één van deze instrumenten waarin belastbaarheid beschreven wordt?

Training Bezwaarschrift indienen UWV

Heb je als werkgever er alles aan gedaan om je zieke werknemer te laten re-integreren maar is dit niet gelukt? Een WIA-uitkering aanvragen is de volgende stap. Tijdens deze aanvraag word je geconfronteerd met een negatieve beslissing van het UWV.

Training Omgaan met WIA-schade

Wat zijn de regelingen bij arbeidsongeschiktheid? Waarom zou je als werkgever het eigen risico gaan dragen voor de WGA? Met de training omgaan met WIA-schade krijg je tools aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Training: ICF model kennen en toepassen

Vaak is het niet – alleen – interessant te weten wat je werknemer niet meer kan, maar juist wat diegene nog wél kan. Het ICF model is een begrippenkader waarmee je het functioneren van (langdurig) arbeidsongeschikte werknemers kan beschrijven én aanpakken.

Training Eigen risico dragen Ziektewet

Ben je werkgever en wil je het eigen risico dragen voor de Ziektewet? Zo ja, dan ben je ook verantwoordelijk voor de re-integratie voor (ex-)werknemers en betaal je als werkgever zélf de Ziektewet-uitkering. Maar hoe bepaal je de hoogte en duur van de Ziektewet?

Training Gedragsbeïnvloeding door verzuim professionals

Sommige verzuim professionals krijgen alles gedaan bij anderen. Ze weten anderen feilloos voor hun plannen in te zetten en hoeven nooit te zeuren om een gunst. Hoe doen ze dat toch?

Voor al onze verzuim trainingen geldt:

  1. Ondersteuning en begeleiding van ervaren vakspecialisten tijdens de opleidingen. Scolea stelt ook coaches beschikbaar zonder verdere kosten.
  2. Competentiegericht- en contactonderwijs waarbij gedrevenheid, vakmanschap en persoonlijke benadering centraal staat.

Bij Scolea combineren wij ouderwets vakmanschap met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vakonderwijs.