Beroepsopleidingen voor gemeenten

Met de invoering van de Participatiewet en andere politieke besluitvormingen spelen gemeenten een belangrijke rol voor mensen met een arbeidsbeperking en grote afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente wordt hiermee verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende regelingen én iedere regeling afzonderlijk vraagt zijn eigen expertise. Deze wetswijzigingen brengen veel nieuwe taken met zich mee die vervolgens zorgen voor nieuwe uitdagingen voor je werknemers.

Door deze nieuwe wetgeving verschuift het accent voor de klantmanager – en overige betrokkenen – van rechtmatigheid naar doelmatigheid. Hierbij gaat het om de mogelijkheden en de belastbaarheid van de betrokkene in relatie tot de eisen die zijn of haar toekomstige functie stelt. Veel vaker dan in het verleden speelt daarbij ook de Arbeidsdeskundige een belangrijke rol.

Werken voor gemeenten

Voor gemeenten vraagt dit om integrale opgeleide Klantmanagers die deze nieuwe taken beheersen en in staat zijn adequaat samen te werken met andere betrokkenen zoals de Arbeidsdeskundige of Jobcoach. Met de vakopleidingen van Scolea ben je in staat om in deze veranderende markt te participeren en voor gemeenten maatwerk te leveren.

Meld je nu gratis aan voor het minicollege of bekijk onze andere trainingen en opleidingen:

minicollege-gemeenten

scolea-trainingen

scolea-opleidingen