18 okt 2017

Update ledenvergadering: RNVC koerst op versteviging en onafhankelijke positie

Update ledenvergadering: RNVC koerst op versteviging en onafhankelijke positie

Het bestuur van de RNVC heeft op 18 september 2017 een extra algemene ledenvergadering gehouden waar de leden vragen konden stellen over de samenwerking met opleiders en kennispartners van de RNVC. Tijdens deze vergadering zijn ook de vragen beantwoord en de consequenties besproken over het nieuwe Register Specialistisch Casemanagement (RSC).

Het bestuur van de RNVC heeft deze avond direct verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid en de genomen besluiten van de afgelopen periode.

De RNVC is op verzoek van de leden al geruime tijd in gesprek met andere opleidingsinstituten die een Casemanagement-opleiding geven.

Bij de RNVC zijn alleen Casemanagers aangesloten die een Casemanagement-opleiding op (post) bachelor niveau hebben afgerond, aantoonbare actuele werkervaring hebben én continu actief zijn om hun vakkennis kwalitatief op dit niveau te behouden.

Onafhankelijke positie RNVC

Onze opleiding tot Casemanager is door Cpion beoordeeld op inhoud en niveau en is gelijkwaardig aan het gestelde curriculum. De erkenning voor het volgen van de opleiding tot Casemanager via Scolea blijft dan ook gehandhaafd. In de toekomst worden er mogelijk meerdere opleiders toegelaten.

Scolea vindt de onafhankelijke positie van de RNVC heel belangrijk en blijft in gesprek met het bestuur en haar leden om de ontwikkeling van het vakgebied te blijven optimaliseren.

Heb je hier vragen over? Stel deze gerust aan ons of het RNVC-bestuur.

Wij komen graag met je contact

Lees onze opinies over het prachtige vak van de Casemanager

Wil je graag kennismaken met Scolea? Lees dan deze artikelen en ontdek onze visie op casemanagement:

Ledenvergadering