22 jun 2021

Tri Team Go Nuts sponsort leefstijlprogramma Lentis: opening Beweegtuin

Tri Team Go Nuts sponsort leefstijlprogramma Lentis: opening Beweegtuin Lentis

Vanuit Scolea zijn we mede oprichter van Tri Team Go Nuts, waarmee we activiteiten sponsoren die vanuit Lentis worden ontwikkeld. Lentis heeft een leefstijlprogramma opgezet voor cliënten met psychiatrische problematiek. Hiermee wordt tevens wetenschappelijk onderzocht wat de effecten zijn van een gezonde leefstijl (juiste voeding, ontspanning en beweging) op de fysieke en mentale gezondheid van cliënten en medewerkers.

Op 11 juni is beweegtuin ‘Onder de Linde’ geopend waar Tri Team Go Nuts ook aan heeft bijgedragen. De beweegtuin is een buitensport mogelijkheid waar een circuit van sportapparaten gedaan kan worden. Dit is een nieuwe mogelijkheid voor cliënten van Lentis om bewegen vorm en inhoud te geven. De beweegtuin is overigens openbaar en dus toegankelijk voor iedereen. En let ook speciaal op het bankje: iedereen is welkom, dit is nou inclusiviteit!

Bert van den Berg: “Het werken aan een gezonde leefstijl om fysieke en mentale gezondheid van cliënten te bevorderen en het bouwen aan een meer inclusieve maatschappij, zijn belangrijk thema’s voor Scolea. Een manier om dit te ondersteunen is door met Tri Team Go Nuts bij te dragen aan het leefstijlprogramma van Lentis. In het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld fietsen en hardloopschoenen vergoed, maar ook abonnementen voor de sportschool.”

Beweegtuin Lentis gesponsord door Scolea

Een medewerker van Lentis aan het woord

Bij Lentis zijn in de afgelopen periode leefstijlcoaches opgeleid die het programma nu binnen de hele organisatie gaan uitrollen. Zo vertelt Anja Blokzijl (verpleegkundige en leefstijlcoach) in deze video meer over haar werk als begeleider van cliënten bij Lentis.

Een cliënt van Lentis aan het woord

Geertje is een van de cliënten bij Lentis en vertelt in de video hieronder over wat het deelnemen aan het leefstijlprogramma met haar doet.

Bert: “We zijn in de afgelopen jaren 2 keer naar Vichy geweest om daar – met cliënten van Lentis – deel te nemen aan de Iron Man Triathlon. Vanwege de corona crisis is de wedstrijd vorig jaar afgezegd en gaan we ook dit jaar nog niet naar Frankrijk. Maar de inschrijvingen zijn wel doorgezet naar 2022, dan gaan we zeker weer naar Vichy.”

Wil je ook bijdragen aan de mooie doelen van Lentis, Tri Team Go Nuts sponsoren in 2022? Neem dan een kijkje op de website van Tri Team Go Nuts en we zien jouw bijdrage graag tegemoet!

Arbeidsdeskundige worden

Wil je mensen én bedrijven verder brengen wanneer ze te maken krijgen met een zieke werknemer, arbeidshandicap of een ongeval op de werkvloer? En wil je bijdragen aan een gezonde werkcultuur? Tijdens de erkende Post HBO opleiding Arbeidsdeskundige staat de integrale visie voorop en is het jouw doel de balans te herstellen tussen de belasting én belastbaarheid van werknemers.

Arbeidsdeskundig onderzoek wanneer

Datum: dinsdag 22 juni 2021
Auteur: Bert van den Berg, oprichter Scolea en arbeidsdeskundige.