Jurylid Hans Lankhaar van Scolea reikt AD-Award uit
13 nov 2018

Hans Lankhaar reikt AD-Award 2018 uit

Hans Lankhaar reikt AD-Award 2018 uit

Ieder jaar reikt de NVvA (beroepsvereniging voor arbeidsdeskundigen) een prijs uit aan leden die een grote bijdrage hebben geleverd aan het vakgebied. Hans Lankhaar (Oprichter van Scolea) is jurylid en had de eer om de Arbeidsdeskundigen-Award (AD-Award) uit te reiken aan winnaars Rob van Es en Erik Jan Wervelman.

Ethisch en integer handelen

De jury van de AD-Award heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Ethisch en integer handelen’, omdat dit één van de kerncompetenties is van een goed opgeleide arbeidsdeskundige.

Jurylid Hans Lankhaar: “Beide heren hebben ethiek hoog in het vaandel staan en zijn daarin boven hun vakgebied uitgestegen.”

Opstellen gedragscode SRA

De twee winnaars speelden dit jaar een belangrijke rol bij het opstellen van de gedragscode SRA (Stichting Register Arbeidsdeskundige). De gedragscode SRA is in de beroepsnorm arbeidsdeskundigen opgenomen. Deze beroepsnorm gaat over de kennis, de houding en het gedrag waarover een professionele arbeidsdeskundige moet beschikken. Het ethisch handelen van arbeidsdeskundigen is door Rob van Es en Erik Jan Wervelman toetsbaar gemaakt in het Model Morele Besluitvorming.

Rob van Es is als universitair docent verbonden aan de UvA en doet onderzoek naar cultuur, ethiek en politiek. Hij is mede-ontwikkelaar van de cursus Morele besluitvorming. Erik Jan Wervelman is werkzaam bij VWW Advocaten. Naast zijn functie als advocaat is hij ook voorzitter van het arbeidskundig tuchtcollege bij de SRA.

Denk niet in angst, maar in mogelijkheden

Hans Lankhaar (oprichter Scolea): “Arbeidsdeskundigen kunnen nog elke dag van hen leren niet te denken in angst of tucht, maar vooral te zoeken naar mogelijkheden binnen de grenzen van de geldende ethische normen. Ook binnen de nieuwe AVG zoeken zij naar ruimte voor de arbeidsdeskundigen in relatie tot veiligheid voor de cliënt. Door dit op een helder en toepasbaar op te schrijven, tillen zij onze beroepsuitoefening naar een hoger niveau, met de mogelijkheid om te leren.

Foto: v.l.n.r. Hans Lankhaar, Erik Jan Wervelman, Rob van Es.

Arbeidsdeskundige worden

Wil je mensen én bedrijven verder brengen wanneer ze te maken krijgen met een zieke werknemer, arbeidshandicap of een ongeval op de werkvloer? Tijdens de erkende Post HBO opleiding Arbeidsdeskundige staat de integrale visie voorop en is het jouw doel de balans te herstellen tussen de belasting én belastbaarheid van werknemers.