Fusie Scolea Enkwest getekend quote Hans Lankhaar
16 sep 2020

Fusie tussen opleidingsinstituut Scolea en kennisinstituut Enkwest getekend

Fusie tussen opleidingsinstituut Scolea en kennisinstituut Enkwest getekend

Kwaliteitsfusie in de markt van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Vandaag zijn de handtekeningen van oprichters Hans Lankhaar (Scolea), Bert van den Berg (Scolea) en Janthony Wielink (Enkwest) gezet onder de fusie tussen opleidingsinstituut Scolea en kennisinstituut Enkwest.

Hans Lankhaar: “Ik ben er trots op dat we met deze fusie tussen Scolea en Enkwest voor nog meer kwaliteit gaan. Door deze twee instituten nauwer samen te laten werken, versterken we elkaar in kennis, maar ook in wederzijds netwerk. Met deze stap gaan we er samen – en daarmee vooral onze studenten – nog meer op vooruit.”

Twee instituten die elkaar goed aanvullen

Waar Scolea vooral focust op de langere post-HBO opleidingen, is Enkwest expert in het geven van kortere trainingen en kennissessies (nascholing). Scolea en Enkwest werkten tot nu toe al samen in de opleiding tot casemanager (post-HBO), maar ook in diverse nascholingsmodules op het gebied van complexe thema’s binnen de sociale wetgeving.

Janthony Wielink: “Veel professionals in het vakgebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid overzien de financiële consequenties niet voldoende, omdat de wet- en regelgeving op dit punt erg complex is. Ik ben verheugd dat deze fusie ervoor zorgt dat onze kennis voor een veel bredere doelgroep beschikbaar is.”

Over opleidingsinstituut Scolea

Scolea is een opleidingsinstituut voor betrokkenen bij verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Naast de post-HBO opleiding tot casemanager voert Scolea al jarenlang de eveneens post-HBO geaccrediteerde opleiding tot arbeidsdeskundige, waarin Scolea marktleider is. Recent is daar ook de opleiding tot re-integratiespecialist bij gekomen.

Scolea is voorstander van contactonderwijs, gegeven door vakspecialisten. De docenten spelen in op actuele thema’s zoals inclusieve arbeid en de gevolgen van de Participatiewet. Gedrevenheid, vakmanschap en een persoonlijke benadering staan bij Scolea centraal.

Over kennisinstituut Enkwest

Kennisleider Enkwest maakt wet- en regelgeving op het gebied van verzuim en re-integratie praktisch toepasbaar. Met Enkwest bent u altijd gegarandeerd van het juiste inzicht, betrouwbaar antwoord of advies op (complexe) verzuim vraagstukken.

Enkwest geeft advies en biedt praktisch ingerichte opleidingen aan op het gebied van Ziektewet, WIA en de sociale wet- en regelgeving voor verzekeraars (private domein) en werkgevers (publieke domein). Als geen ander weet Enkwest de kennis over het publieke en private domein te combineren.

Voor meer informatie over dit persbericht is uw contactpersoon:
Hans Lankhaar (oprichter Scolea)
06-22202950
h.lankhaar@scolea.nl

Download brochure opleiding Casemanager

Klaar voor de volgende stap in jouw loopbaan? Misschien past de opleiding tot Casemanager dan bij jou!

Met de opleiding tot Casemanager ben jij het eerste aanspreekpunt voor vragen en problemen bij verzuim als gevolg van verzuim. Let op! → Wanneer je onze opleiding positief hebt afgerond, kun je je registreren bij het RNVC. Hiermee mag jij je de titel Register Case- en Caremanager (RCCM) gebruiken. Of Casemanager Regie op Verzuim (CROV) indien alleen module 1 en 2 van de opleiding is gevolgd. Lees ook ‘het verschil tussen Crov en Rccm‘.

Hans Lankhaar verzuimexpert

Datum: Woensdag 16 september 2020
AuteurHans Lankhaar, oprichter Scolea, adviseur arbeidsongeschiktheidvraagstukken en coach voor de opleiding tot Casemanager