25 nov 2016

Eindejaarstips 2016

Eindejaarstips 2016

Liggen er nog zaken die beslist dit jaar je aandacht vragen of zaken waarvan het verstandig is ze nog eens onder een vergrootglas te leggen? In dit artikel tippen wij je enkele eindejaarstips 2016:

Loop de polisvoorwaarden van je verzuimverzekering door

Voorkom nare verrassingen. Lees daarom nog eens zorgvuldig de polisvoorwaarden van je verzuimverzekering door, zodat je weet wat wel en wat niet is verzekerd.

#Eindejaarstip 1

Sluit je voor het eerst een verzuimverzekering af? Vraag dan diverse offertes aan. Je krijgt dan een duidelijk overzicht van de polisvoorwaarden per verzekeraar.

Is je verzuimregistratie op orde?

Controleer of alle verzuimgegevens in de verzuimdossiers kloppen. Zoals gegevens met betrekking tot zwangerschapsverlof, verzuimfrequentie, WIA-status, deelherstel en werkzaamheden op therapeutische basis.

Wil je een effectiever verzuimbeleid? Kijk dan eens naar onze 4-daagse training Consultant Werk en Inkomen.

Zorg tijdig voor een nieuwe garantieverklaring WGA

Ben je eigenrisicodrager voor de WGA, dan geldt dit vanaf 2017 ook voor je flexwerkers en dus niet alleen voor je werknemers in vast dienstverband. Wil je ook in 2017 eigenrisicodrager blijven, dan moetje een nieuwe garantieverklaring aanvragen die betrekking heeft op beide categorieën werknemers.

# Eindejaarstip 2

Besluit je in 2017 eigenrisicodrager te blijven? Zorg dan dat de garantieverklaring uiterlijk 31 december 2016 door de Belastingdienst is ontvangen.

Verhoging uniforme Awf-premie

Werknemers die langdurig ziek zijn, houden recht op een transitievergoeding maar hun werkgever wordt gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Dit staat in een wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarmee de ministerraad heeft ingestemd. Met deze maatregel komt het kabinet tegemoet aan de zorgen die er zijn over de financiële verplichtingen voor langdurige zieke werknemers. Hier staat een verhoging van de uniforme Awf-premie tegenover.

Als de maatregel wordt ingevoerd, geldt een terugwerkende kracht tot 1 juli 2015.

Arbeidsdeskundige Bert van den Berg

Vrijdag 25 november 2016
Auteur: Bert van den Berg, Arbeidsdeskundige