12 okt 2021

Directiewisseling bij Scolea: Hans Lankhaar wordt opgevolgd door Jannet Mulder

Directiewisseling bij Scolea: Hans Lankhaar wordt opgevolgd door Jannet Mulder

Op 1 januari 2022 is het zover, dan stopt Hans Lankhaar bij Scolea en draagt hij het stokje over aan Jannet Mulder. De afgelopen 12 jaar heeft Lankhaar, samen met Bert van de Berg hard gewerkt aan de opbouw van Scolea, maar nu is het tijd om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Jannet Mulder, momenteel programmamanager bij Scolea, neemt zijn plaats als directeur/aandeelhouder over.

Hans Lankhaar Bert van den Berg oprichters Scolea“Er staat een prachtig en stabiel bedrijf met drie door de markt gewaardeerde opleidingen, verder versterkt door de intensieve samenwerking met Enkwest die wij vorig jaar aangegaan zijn”, vertelt Lankhaar. “Nu de grootste corona-chaos achter ons lijkt te liggen, ontstaat er een natuurlijk moment voor mij om op 68 jarige leeftijd te stoppen met een actieve managementfunctie en het ondernemers bestaan. Stilzitten ga ik zeker niet, maar het is tijd voor andere dingen.”

Bert van den Berg: “Natuurlijk ga ik de samenwerking met Hans missen. Wij hebben veel mooie resultaten bereikt en vooral de waardering in de markt door de groei van de studentenaantallen in de afgelopen jaren koester ik als de opbrengst van de dynamiek tussen ons beiden.”

Opvolging Hans Lankhaar door Jannet Mulder natuurlijk proces

De afgelopen jaren is binnen Scolea dit moment actief voorbereid met het uitbreiden van het takenpakket van Jannet Mulder. Hiermee staat een opvolger in de startblokken waarin zowel Hans, maar ook de rest van de organisatie het volste vertrouwen heeft.

Bert: “Enerzijds sluiten Hans en ik een lange historie af, maar anderzijds zie ik ook uit naar een nieuwe periode van samenwerking met Jannet Mulder met weer een hele eigen dynamiek. Jannet heeft als programmamanager de afgelopen jaren laten zien bij Scolea te passen, en ze heeft weer nieuwe elementen aan onze gezamenlijk missie, visie en cultuur toegevoegd.”

Jannet Mulder: “Hoewel het aan de ene kant ook spannend is om Hans op te volgen, voelt het proces naar dit moment toe vooral heel natuurlijk. Ik ben al langere tijd betrokken bij Scolea, eerst als docent en toen als programmamanager en de samenwerking tussen Hans, Bert en mij heeft zich geleidelijk steeds meer geïntensiveerd. De afgelopen anderhalf jaar heb ik kunnen groeien in mijn nieuwe rol en Hans en Bert hebben me daarin ondersteund en alle ruimte gegeven.

Het voelt alsof ik op een vloeiende manier kan blenden in alles wat Scolea nu is en dat er tegelijkertijd ruimte is om mijn eigen dynamiek en wensen in te brengen. Dat is een fijne combinatie om mee te starten. Ik heb veel zin om in deze nieuwe rol aan de slag te gaan en op mijn manier nog meer herhaalbaarheid en schaalbaarheid te creëren om groei mogelijk te maken.”

Professionalisering en vernieuwing bij Scolea

Scolea heeft in het afgelopen anderhalf jaar zowel voor als achter de schermen hard gewerkt aan professionalisering van de organisatie. Vanwege de groei van de afgelopen periode is het administratieve proces verder geautomatiseerd en wordt gewerkt aan een nieuwe digitale campus die als communicatiemiddel dient tussen studenten en docenten.

Ook start binnenkort de volledig nieuwe leergang ‘Volgend Sturen’. Scolea is door de founding father van deze methodiek, Frans Hoebink, gevraagd om de methodiek in een opleiding om te zetten en mensen bekend te maken met deze manier van werken. Deze leergang richt zich niet alleen op professionals in de wereld van verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, maar is ook uitermate toegankelijk voor HR-professionals, consultants, jobcoaches, klantmanagers. Kortom: de leergang is geschikt voor iedereen die cliëntgericht werk doet.

Lesgeven op locatie en in-company opleidingen

Uiteraard gaat Scolea ook haar reguliere opleidingen in dit najaar en in 2022 weer volop programmeren. Er starten diverse groepen arbeidsdeskundigen, casemanagers en re-integratiespecialisten op diverse data en lesgeven kan gelukkig weer op locatie.

Daarnaast wordt Scolea veel gevraagd om voor grote organisaties in-company opleidingen te verzorgen. Op deze manier kan Scolea haar deskundigheid en ervaring op het gebied van opleiden in dit werkveld combineren met het bieden van maatwerk voor verschillende opdrachtgevers en het uitdragen van haar visie op arbeid.

Meer weten? Lees meer over onze opleidingen, leergangen en trainingen of neem direct contact met ons op. Ben je geïnteresseerd in onze (in-company) opleidingen? Dan staat Hans Lankhaar je nog graag te woord tot 1 januari 2022! Daarna kun je terecht bij Jannet Mulder.