Actueel

15 feb 2019

Ter nagedachtenis aan Ruud Schram

Een persoonlijk bericht van Bert van den Berg en Hans Lankhaar (oprichters van Scolea). Bert van den Berg: "Deze week ontvingen we het ontstellende bericht dat Ruud Schram is overleden. Ruud is sinds 2012 coach bij Scolea en begeleidt daarin studenten tijdens hun opleiding tot arbeidsdeskundige.
18 dec 2018

Scolea lanceert nieuwe opleiding tot Re-integratiespecialist

Naast de geaccrediteerde post-HBO opleidingen tot Arbeidsdeskundige en Casemanager lanceert Scolea in januari 2019 een derde opleiding tot Re-integratiespecialist. De markt is toe aan meer professionaliteit als het aankomt op re-integreren en Scolea wil hiermee de nieuwe standaard zetten.
26 nov 2018

Meteen de inhoud induiken tijdens de Ontbijtsessie

Bert van den Berg: “We zeggen altijd dat we alleen maar reisbegeleider zijn in het ontwikkelingstraject van de student. Dat betekent dat de student dus zelf de route bepaalt. Dat vinden we belangrijk, omdat we Casemanagers willen opleiden die pro-actief zijn, zelfstandig nadenken en hun eigen pad bewandelen. En dan moeten we dit ook tijdens de studietijd stimuleren.”
20 nov 2018

Hoe kom je als Casemanager uit de dramadriehoek?

De psychologische kant van de organisatie is een belangrijke factor als het gaat om verzuim en reïntegratie. Als Casemanager zul je je bewust moeten zijn van de verschillende rollen, belangen en patronen om de bijbehorende trajecten in goede banen te leiden. Een hardnekkig terugkerend - en ondermijnend! - psychologisch mechanisme is de zogeheten dramadriehoek. Hoe ga je hier als Casemanager goed mee om?
13 nov 2018

Hans Lankhaar reikt AD-Award 2018 uit

Ieder jaar reikt de NVvA een prijs uit aan leden die een grote bijdrage hebben geleverd aan het vakgebied. Hans Lankhaar is jurylid en had de eer om de Arbeidsdeskundigen-Award (AD-Award) uit te reiken aan winnaars Rob van Es en Erik Jan Wervelman.
1 2 3 14