Actueel

14 jun 2019

Wet verbetering poortwachter en het plan van aanpak

Wet verbetering Poortwachter en het plan van aanpak: makkelijker gezegd dan gedaan. Is je medewerker acht weken ziek, dan schrijft de Wet verbetering poortwachter voor dat je een plan van aanpak hebt liggen. Dat is een niet te onderschatten belangrijk onderdeel van de re-integratie en vereist dus bij het samenstellen grote zorgvuldigheid. Het plan van aanpak moet tijdens het verzuim je voortdurende aandacht hebben en daar waar nodig worden bijgesteld.
13 jun 2019

Zieke grensarbeider, hoe ga je er als verzuimdeskundige mee om?

We gaan er als werkgever en verzuim professional snel vanuit dat de regels voor ziekteverzuim in Nederland ook gelden voor medewerkers die in andere landen wonen (grensarbeiders). Toch zijn er veel verschillen, lees er meer over in dit artikel van Kirsten Janssen.
12 jun 2019

Verzuimprotocol opstellen, wat leg je precies vast?

Wanneer een werknemer ziek wordt, brengt dat de nodige administratie met zich mee. Zowel de werknemer als de werkgever heeft in zo’n geval bepaalde plichten en verantwoordelijkheden. Wat die precies inhouden, leg je vast in een verzuimprotocol. Lees er meer over in dit artikel.
10 jun 2019

EQF6-niveau voor opleiding tot Arbeidsdeskundige

Jullie hebben vast de discussies in de afgelopen jaren gevolgd - of er in ieder geval van gehoord - als het gaat om afgestudeerden van de opleiding tot Arbeidsdeskundige die niet in het bezit zijn van een HBO-diploma met bachelor titel (een succesvol afgeronde 4-jarige HBO-opleiding).
7 jun 2019

Wanneer is er sprake van zwart of wit verzuim?

Verzuim kan jou als ondernemer veel geld kosten. Het ziekteverzuim in Nederland kost werkgevers jaarlijks ruim 11 miljard euro (TNO Monitor Arbeid, Arbo balans 2016). Daarom hebben we de verschillende soorten ziekteverzuim voor je op een rijtje gezet en wat je eventueel kunt doen om dit te voorkomen dan wel de financiële risico’s te beperken.
1 2 3 15