Actueel

15 jun 2020

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig als re-integratiespecialist?

In een nieuw vak zoals dat van de re-integratiespecialist is het soms nog zoeken naar wat de precieze invulling is, welke kennis je nodig hebt en welke vaardigheden je moet ontwikkelen. We spraken hierover met twee docenten van onze nieuwe opleiding tot Re-integratiespecialist: Ruud van den Broek en Joost Visser.
3 jun 2020

Intervisie bij Scolea: de kracht van de groep

Erik Kooij is docent en intervisiebegeleider bij Scolea en helpt vanuit zijn eigen praktijk als management adviseur mensen in organisaties bij het realiseren van hun ontwikkelingsdoelen. We vroegen hem naar zijn visie op intervisie en het inzetten van de kracht van de groep.
26 mei 2020

Meer samenwerking tussen verzuim professionals geeft beter resultaat

Ruud van den Broek is re-integratiespecialist (bij Andersz) en al jaren docent bij Scolea. Hij is begin dit jaar geslaagd voor de opleiding tot Arbeidsdeskundige en we vroegen hem of hij wil delen wat het effect is van samenwerking tussen verzuim professionals in deze twee vakgebieden.
20 mei 2020

Tips zodat jouw medewerkers gezond thuiswerken

Wie gezond is, mag dankbaar zijn. Dat is natuurlijk altijd zo, maar ten tijde van het coronavirus voelen we het extra. Toch zijn we niet allemaal even ervaren in het thuiswerken en daarom kunnen gezondheidsklachten bij medewerkers op de loer liggen. Laten we dat voorkomen door middel van het toepassen van de volgende tips voor gezond thuiswerken.
1 2 3 24