Actueel

23 okt 2020

Burn-out preventie, waar begin je als werkgever?

In tijden van corona stress en een grote onzekerheid over hoe lang de maatregelen nog zullen gaan duren, liggen nog meer burn-outs op de loer. Wat kun je - binnen de huidige beperkingen - als werkgever doen om jouw medewerkers gemotiveerd en gezond te houden?
19 okt 2020

De arbeidsongeschiktheidsbeoordeling voor WIA: theoretische versus praktische schatting

Wanneer je als werknemer 104 weken ononderbroken arbeidsongeschikt bent geweest, heb je de wachttijd voor de WIA volgemaakt. Op dat moment kan de mate van arbeidsongeschiktheid van een werknemer zowel bepaald worden op basis van een theoretische als een praktische schatting. In dit artikel worden de verschillen daartussen door Monique van de Graaf uiteen gezet.
7 okt 2020

Re-integratieplan opstellen: volledigheid is essentieel

Jij en je zieke werknemer zijn samen verantwoordelijk om je in te spannen voor de re-integratie. Het zorgvuldig vastleggen van het verloop van deze re-integratie (in het re-integratiedossier) is vooral van belang op het moment dat er met behulp van het re-integratieplan een WIA-aanvraag bij het UWV ingediend gaat worden.
29 sep 2020

Het instellen van arbeidsdeskundig onderzoek: wanneer is het te laat?

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek? Bij een arbeidsdeskundig onderzoek doet de arbeidsdeskundige onderzoek naar de werksituatie van een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Op die manier krijgt de arbeidsdeskundige inzicht in de mogelijkheden, de beperkingen, de geschiktheid van de werkplek en de rest-verdiencapaciteit van de medewerker.
20 sep 2020

Nieuwe compensatieregeling transitievergoeding per 2021

De Wet compensatie transitievergoeding is per 1 april 2020 tot stand gekomen in het kader van langdurige arbeidsongeschiktheid. Monique van de Graaf ging al eerder in haar artikelen in op de slapende dienstverbanden en de aanvraagprocedure. In dit artikel gaat ze in op de nieuwe compensatieregeling die er per 1 januari 2021 bij zal komen en eveneens door het UWV wordt uitgevoerd.
1 2 3 27