Actueel

24 apr 2019

Re-integratie tweede spoor, hoe zit het precies?

Als uitgangspunt voor re-integratie tweede spoor geldt dat de terugkeer in de eigen functie voorop moet staan. Gekeken moet worden of er mogelijkheden zijn tot het aanpassen van de eigen functie door tijdelijke verlichting van de werkzaamheden én tijdelijke overdracht van taken aan collega’s.
23 apr 2019

Vakantiedagen tijdens ziekte opnemen, mag dat?

Mag je werknemer vakantiedagen tijdens ziekte opnemen? Over het opnemen van vakantiedagen tijdens ziekte bestaat in de praktijk de nodige onduidelijkheid. Wat mij betreft tijd om er even aandacht aan te besteden. We onderscheiden twee soorten vakantiedagen: de wettelijke vakantiedagen (artikel 7:634 BW) en de bovenwettelijke vakantiedagen.
18 apr 2019

Pesten op de werkvloer: voer een duidelijk psa-beleid

Elk jaar wordt er op 19 april een landelijke dag tegen het pesten georganiseerd. Het is dus een mooie periode om nader stil te staan bij dit (helaas) veel voorkomende fenomeen. Het eerste artikel in deze reeks over psychosociale arbeidsbelasting gaat dus over pesten op de werkvloer. Het is een onderwerp is dat lang niet bij alle werkgevers de aandacht krijgt die het verdient.
17 apr 2019

Wie is nu de vangnetter in de Ziektewet?

Wie is nu de vangnetter in de Ziektewet? Regelmatig krijg ik in één van onze trainingen deze vraag. Het begrip ‘vangnet’ leidt blijkbaar tot verwarring. De vangnetter heeft de afgelopen jaren meer aandacht gekregen met de komst van de Wet BeZaVa in 2013 (Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters). Janthony Wielink vertelt er meer over in dit artikel.
15 apr 2019

Transitievergoeding na twee jaar ziekte: hoe bepaal je de hoogte?

Als je de arbeidsovereenkomst met een werknemer na twee jaar wilt beëindigen, moet je als werkgever een financiële vergoeding betalen, de zogenaamde transitievergoeding. Maar hoe bepaal je de hoogte van de transitievergoeding na twee jaar ziekte precies?
1 2 3 15