Actueel

31 mrt 2020

Arbeidsconflict en verzuim: hoe ga je hier als werkgever mee om?

Het komt veel voor: een arbeidsconflict dat uiteindelijk leidt tot verzuim. Een conflict is natuurlijk geen ziekte, maar kan wel degelijk leiden tot ziekteverzuim. Wat kun je er als werkgever aan doen en hoe zou je dit kunnen voorkomen? In dit artikel een aantal tips voor werkgevers.
19 mrt 2020

Tips zodat jouw medewerkers gezond thuiswerken

Wie gezond is, mag dankbaar zijn. Dat is natuurlijk altijd zo, maar ten tijde van het coronavirus voelen we het extra. Toch zijn we niet allemaal even ervaren in het thuiswerken en daarom kunnen gezondheidsklachten bij medewerkers op de loer liggen. Laten we dat voorkomen door middel van het toepassen van de volgende tips voor gezond thuiswerken.
5 mrt 2020

De Wet compensatie transitievergoeding: aanvraagprocedure (deel 2)

De Wet compensatie transitievergoeding is tot stand gekomen om de nadelige gevolgen van het slapend houden van een dienstverband van langdurig arbeidsongeschikte werknemers weg te nemen. Vanaf 1 april 2020 geldt een nieuw artikel (7:673e BW) waarin deze compensatie geregeld is. In dit deel zal Monique van de Graaf nader stil staan bij de aanvraagprocedure.
21 feb 2020

Ongezond de eindstreep halen is lucratief voor werknemer en werkgever!

Onze docent en directeur van Enkwest Janthony Wielink schreef al eerder over de transitievergoeding na twee jaar ziekte die volgens hem de verzuimdossiers van oudere werknemers een verrassende wending kan geven. Steeds vaker hoort hij het nu ook in de praktijk terug; het is financieel interessanter om ongezond de eindstreep te halen, dan gezond.
1 2 3 23