Actueel

27 jan 2020

Loon opschorten bij ziekte, hoe werkt het?

Mag je als werkgever het loon van deze werknemer opschorten als hij/zij zich niet houdt aan redelijke voorschriften van de werkgever of bedrijfsarts? Een werknemer is verplicht om mee te werken aan de re-integratie wanneer hij/zij ziek is, maar wat kun je als werkgever doen wanneer deze werknemer weigert om mee te werken?
27 jan 2020

Loon staken bij ziekte, wanneer mag het?

Een werknemer is verplicht om mee te werken aan de re-integratie wanneer hij/zij ziek is, maar wat kun je als werkgever doen wanneer deze werknemer weigert om mee te werken? Mag je als werkgever het loon van deze werknemer staken als hij/zij zich niet houdt aan redelijke voorschriften van de werkgever of bedrijfsarts?
24 jan 2020

Wet verbetering poortwachter, ken de ins en outs voor 2020

De Wet verbetering poortwachter legt jou als werkgever en je zieke werknemer een actieve rol op in de aanpak van een snelle terugkeer op het werk. De Wet verbetering poortwachter verplicht je een aantal stappen binnen een door de wet vastgesteld tijdspad te nemen als langdurig ziekteverzuim dreigt.
19 jan 2020

Privacy zieke werknemer: Casemanager, houd je oren open!

De privacywetgeving van de zieke werknemer zorgt ervoor dat bepaalde informatie niet beschikbaar is voor de casemanager. Vaak terecht, want uiteindelijk is een casemanager géén arts. Voor een goede Casemanager blijft er genoeg te doen. Als regisseur van het ziekteverzuim proces bewaak je niet slechts dat de verschillende betrokkenen tijdig in beweging komen, maar zie je er ook op toe dat de juiste stappen worden gezet.
17 jan 2020

De verzuimregels zijn te moeilijk voor MKB

De regels voor de begeleiding van langdurig zieke werknemers zijn veel te ingewikkeld voor kleine werkgevers. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK onder ruim duizend kleine ondernemingen. Het gebrek aan kennis leidt tot boetes die kunnen oplopen tot een compleet jaarsalaris per zieke werknemer, plus het mislopen van subsidies.
1 2 3 21