Actueel

16 feb 2023

Voor de arbeidsdeskundige: een casus in letselschade

Het arbeidsdeskundig werk binnen letselschade vergt een bijzondere invulling en een andere aanpak. Niet iedere arbeidsdeskundige pakt deze kant van het werk zomaar op. Voor alle arbeidsdeskundigen die interesse hebben in het werken met letselschade: een casus.
10 jan 2023

Chronische pijn op de werkvloer: 9 tips voor verzuim professionals

Chronische pijn heeft een forse impact op de kwaliteit van leven, het dagelijks functioneren, ziekteverlof en gaat gepaard met hoge kosten. Wist je dat 30% van de werknemers met chronische pijn geen vertrouwen heeft in een mogelijke maatschappelijke carrière? Daarmee is pijn één van de meest gehoorde problemen binnen de gezondheidszorg: één op de vijf Europeanen heeft op dit moment last van pijn.
1 nov 2022

Marion Gerritsen: ‘Het werken als casemanager is heel afwisselend’

Wat houdt het vak van de casemanager nu precies in? De diversiteit van het vakgebied brengt ook onduidelijk met zich mee. Daarom interviewen we casemanagers uit het netwerk van Scolea die werkzaam zijn in verschillende rollen. In dit artikel deelt Marion Gerritsen (Rccm) meer over o.a. haar loopbaan, visie en haar ambitie.
31 okt 2022

Een gesprek over schulden voeren gaat niet over één nacht ijs

Theo van der Helm is arbeidsdeskundige en in zijn vrije tijd is hij ook vrijwillig werkzaam als budgetcoach (schuldhulpverlening) voor de Gemeente. ‘De schuldenproblematiek neemt toe, maar het is een onderwerp van alle tijden. Ik schrok er jaren geleden al van hoeveel mensen er naar de Voedselbank gingen.’
1 2 3 34